Nyheter

Avslutning av säsongen

  • 22 aug 2012

Tävlingssäsongen avslutades med Stockholm Summer Games och UGP 3

Kanaans simmare var åter tillbaka till denna klassiska tävling i Eriksdalsbadet efter några år frånvaro. Vi hade många simmare som satte personbästa. Matti Melin tog tre medaljer, 1 Guld i 50 m fjäril, 1 Silver i 50 m fritt och 1 Brons i 50 m rygg.

Cecilia Barrena Forsberg representerade klubben i UGP 3 där hon simmade i 6 olika grenar och lyckades förbättra sina personbästa på alla grenar hon deltog i. 

Bra jobbat alla simmare! 

 

 

Start av tävlingssäsongen

  • 22 aug 2012

Tävlingssäsongen startar med US Open i Uppsala! Den 9:e september är det dags för säsongens första simtävling i Fyrishovbadet. Sista anmälningsdag är den 30:e augusti och starlistorna kommer att publiceras den 31:a.

Vi kommer att uppdatera tävlingskalendern med alla tävlingar när styrelsen har godkänt tränarnas förslag på tävlingar.

 

 

Träningslägret i Spanien

  • 22 aug 2012

Under vecka 31 var några från A och B gruppen simmare på ett lägret i norra Spanien. Simmarna under ledningen av Anders Brundin hade åtta fantastiska dagar fyllda med många träningstimmar i bassängen kompletterad med god mat och bra väder!

Vi efterlyser bilder från deltagarna!

 

Märkestagning på strandbaden!

  • 16 aug 2012

Under vecka 33 har Kanaan SS besökt fyra olika strandbad i Hässelby-Vällingby och anordnat gratis (sim) märkestagning. Alla barn som deltog och försökte fick ett Kanaan klistermärke samt en infolapp om Kanaans simskola. Många valde sedan att även köpa märket.

Måndagen den 13/8 besökte vi Lövstabadet, under tisdagen besökte vi Hässelby allmäna, onsdagen på Maltesholmsbadet och torsdagen på Kanaanbadet.

Ett stort tack till våra flitiga kontrollanter: Josefine Carstens, Eira Stadigh, Anas Mohammed, Gulnaz Hamad, Alexander Kruger och Jenny Rönnblad som har gjort ett strålande jobb under dessa fyra dagar.

Alexander, Jenny och Gulnaz på Kanaanbadet.

Märkestagning på sommarlovet!

  • 11 aug 2012

Ni har väll inte missat att mellan måndag och torsdag nästa vecka kan man pröva på att ta olika simmärken gratis på Lövstabadet, Hässelby Allmäna strandbad, Maltesholmsbadet och Kanaanbadet? Välkomna mellan klockan 11 och 17. Märkerna säljes sedan för 25 kr/st. Inget köptvång. Turneschema:

Affisch märkestagning

 

Gratis simundervisning på Kyrkhamns

  • 11 aug 2012

Under vecka 31 och 32 har Kanaan SS erbjudit gratis simundervisning för barnen som deltagit i Kyrkhamns dagläger. Tillsammans med simtränarna Gulnaz Hamad, Josefine Carstens och Anas Mohammed har barnen fått öva sin vattenvana och lära sig bad-, båt- och isvett. Dessutom har de lärt sig förlängda armen, bogsering och kast av livboj.

”Sedan tidigare år vet vi med erfarenhet att ungefär hälften av barnen som kommer har en bra vattenvana och andra hälften inte.” berättar Janne Sääf för mig, som är ansvarig för Kyrkamns fältskola.

Syftet med simundervisningen var att alla barnen skulle få upptäcka hur roligt det är att bada i en sjö. Här kommer några bilder från gårdagen då jag besökte daglägret:

Simtränare Anas med ett av barnen

Banankull! :)

Simtränarnas löner betalas av Hässelby Vällingby Stadsdelsförvaltning.