Nyheter

BRAINSWIM

  • 25 jan 2018

/explorer/files/Brainswim2.pdf

Kanaan ser framåt i hur man kan lära sig simma snabbt men samtidgt skapa förståelse för vattnet och att känna vatten.

Därför fick jag glädjen att åka på kursen vilket var spännande och en AHA upplevelse för mig som lärt ut o tränat simning sedan stenåldern.Vi i Kanaan är faktiskt den enda simklubb i Sthlm som har en utbidad i detta vilket råkar vara undertecknad. 

Jag kommer försöka föra över delar av kunskapen till de yngre tränarna på våra interna träffar som vi kommer ha under året samt dessutom kommer andra rutinerade tränare/ledare bygga på med mera kunskaper inom simningen.

Vi rutinerade har ett ansvar att föra kunkapen vidare till de yngre dessutom. 

Kanaan satsar på utbildning av tränare/ledare så att de får en bra kunskapsbank i ryggmärgen och använda sig av, samt att få ett bra självförtroende i sin ledarroll så att de löser sina uppgifter på ett bra och härligt sätt. 

Jag som chefstränare är oerhört stolt och glad över våra tränare, ung som gammal och rutinerad eller inte. De har ett hjärta för detta som slår det mesta.

Vem vet, någon av de yngre tränarna kommer säkert lära en som varit simtränare i 47 år och anser det är det roligaste o bästa jobbet.

Är ni nyfikna på Brainswim så kan ni alltid fråga mig eller titta på när man tränar en grupp.

Har ni dessutom frågor om själva träningen så vänd er hellre till mig med frågor om träning. Tränarna för simskoledelen har fullt upp med att lära barnen/simmarna att simma och att ha kul i vattnet.

----- QLASSE

BRA UPPSTART I ÅKESHOV

  • 25 jan 2018

Idag startade vi upp delar av simskoleverksamheten som vi har haft i Nälsta tidigare torsdagar.  Fantastiskt nog så var det 4-5 gånger så fler barn än vad vi har haft på torsdagar så återkomsten till Åkeshov gav frukt direkt. Med ett bra pusslande så lyckades ordförande Martin Serse få rätt simmare/barn på rätt plats dår våra unga tränare och en rutinerad tog hand om dem 

Så ett stort tack o bra coachat till Leo, Clara , Moa, och Tora

När sedan A - B tränade kom det en man in med en Kanaan ryggsäck. Han blev väldigt glad över att se att Kanaan levde vidare. Han och hans fru var mycket delaktiga i Kanaans utveckling under 2000 talet fram till 2012 ungefär. Tyvärr glömde jag ta namnet eller kanske komma ihåg det, men jag kompletterar senare och förhoppningsvis kanske han kan berätta lite om Kanaan då.  Historien är viktig men också den sociala delen som Kanaan står för vare sig det är i Åkeshov eller Tensta.

Ses nästa torsdag

----- Qlasse

ÅKESHOV INVIGT

  • 21 jan 2018

image: ÅKESHOV INVIGT

Så då var Åkeshov invigt med Pompa o Ståt, många badgäster, duktiga konstsimmare fån Neptun som gav en föjd för ögat. Jag brukar förundras hur lät de tar sig fram i vattnet för att inte tala om deras figurer/konster.  

När SKKs ledare vid 10 ropade att vem som skulle vara först i vattnet fick man visa att det här är Kanaans bassäng så i med käderna på bara och självklart Kanaan var först, haha. 

Våra duktiga simmare/ledare gick runt ocg gjorde bra Reklam för klubben medans jag själv tog plats i undervisningsbassängen där man lärde ut till barn o vuxna hur man simmar MED vattnet samt hur man för att kunna göra det lär sig stänka vatten på rätt sätt, speciellt på föräldrar eller mig. Det finns något som heter BRAINSWIM och här i Västerort så är Kanaan den ENDA klubb som har utbildad ledare för detta.  Kommer skriva lite mer om de på hemsidan senare.

Tillbaka till invigningen då.  Vår hedersordförande Rune Olovsson var på plats dä han en gång i tiden startade upp klubbens simverksamhet. Mannen bakom Kanaan allstå och klubbens filosofi och detta med barnen/individen i fokus. Med sig hade han också klubbens hedersledamot Birgitta Gulliksson som är en levande historiebok om simmarna i Kanaan från slutet av 70talet och framåt.

På slutet fick man ett intressant samtal med Maja Reichard, sveriges bästa parasimmare just nu där vi språkade om Brainswim. Hon är helblind och förstod detta med vattnet men en klurig fråga från mig då var 'Känner du vattnet när du simmar då' ilker ledde till ett bra skratt hos henne.

Till alla ni som var där Simmare, Föräldrar, Styrelse, Tränare och supportrar

ett STORT TACK

----- Q

Under invigningen var 2 svenska världsstjärnor med så Kanaans Emma passade på attfå vara med på bild, så här ser ni 3 simmarstjärnor. 

Från vänster Michelle Coleman, Emma Wallmark och Maja Reichard.

-----  Fotad av Maja Wallmark

 

 

ÅKESHOV 9 jan

  • 10 jan 2018

image: ÅKESHOV 9 jan

Så fick man äntligen komma in i Åkeshovs nya idrottspalats. Genast hittade jag bassängen som man en gång i tiden startade sin karriär i Kanaan. Bassängen i sig själv har ju klonat av sig och blivit ytterliggare en där vi kommer hålla till från den 25 januari.

Själva invigningen den 20.e kommer att ske här så kom och kolla in Åkeshov nya idrottscenter. Ni barn som simmar i Baddaren-Sköldpaddan-Pingvinen är ju välkomna att prova på i undevisningsbassängen den dagen och även ni som är i Fisken-Hajen-Teknik får ju då prova på den stora bassängen, mer info kommer här på hemsidan och skickas ut.

1a söndagen som vi kör är den 28 januari och vi informerar mer om detta under veckan som kommer

 

--- Qlasse

UPPSTARTER 2018

  • 4 jan 2018

Då är det dags att starta upp vår verksamhet för våren som sker enligt nedan.

A B C     Måndag 8 jan kl 19.30  Beckomberga

Teknik   Söndag 14 jan 9.00       Nälsta  / gäller er som simmar hos Moa / Tobias

För nybörjar och simskoledelen upp til och med Hajen gäller detta

TENSTA    Onsdag 10 januari   18.30  

                  Söndag  14 januari     8.30

ÅKESHOV  28 Januari  8.30  Baddaren  Sköldpaddan 9.00 Pingvinen 9.30

                                         9.00   Teknik  

                                         9.10   Fisken och Hajen

 

                   25 januari   kl 18.00   fisken hajen teknik

 

1a träningen kommer vi flytta barn/simmare som simmat bra och klarat nivån för att simma i nästa grupp/nivå. Våra tränare/ledare är laddade och har kontroll på nivåerna i sina grupper.

Mer information kommer här på hemsidan och även mailas ut under vecka 3.

-----  Qlasse