Nyheter

Nya simgrupper på torsdagar

  • 30 sep 2018

Vi har startat upp två nya simgrupper i Åkeshovsbadet på torsdagar.

Kl 19:10-20:00 erbjuder vi simträning för barn i åldern ca 11-18 år som kan simma men som inte tidigare har träningssimmat. De får lära sig grunderna i alla de fyra simsätten och kan på sikt fortsätta träna med klubbens teknik- eller tävlingssim-grupper. 
Pris: 950 kr för höstterminen

Kl 20:00-21:00 startar vi en grupp för vuxencrawl. Man får prova på de andra simsätten också men fokus ligger på att lära sig att crawla. 
Pris: 1200 kr för höstterminen. 

Anmäl dig genom att skicka ett mail till info@kanaan.se

Välkommen!

Fint Besök i Åkeshov den 27e sep

  • 27 sep 2018

Idag dök en av Kanaans stora simmerskor ifrån 70-talets början upp. Nämeligen Carina Hiljebäck vars pappa Folke var med och startade klubben för 60 år sedan. Hon var en duktig ungdomstränare några år innan familjebildningen tog vid. När barnen väl började simma blev hon chefstränare i Kanaan under några år,

Folke var chefstränare fram till 1980 och en underbar profil ned glimt i ögonen och alltid oramga träskor om jag kommer ihåg rätt

Storasyster Yvonne var kanske snäppet bättre då hon tog många SM guld med Polisen och även simmade i landslaget.

 

Roligt att historien tittar in ibland som vi som förening bör ta tillvara på.

 

----- Qlasse

 

Tränarmöte/utbildning 8 oktober

  • 25 sep 2018

1.A Tränarmötet för hösten går av stapeln kl 19.30 i Beckomberga. Du som förälder och nyfiken på att lära känna våra duktiga tränare är välkomna att vara med också. Ta med dig simdräkt och handduk bara. Är bra för dig som förälder vill veta mer om simning och stötta våra yngre tränare vid träningarna.

Vi kommer gå igenom mitten mål för terminen och därefter en del tips och tricks från våra mest rutinerade tränare med 125 års erfarenhet  tillsammans. 

Vilken klubb kan säga det på bara 3 personer som dessutom har det unga gardet med sig.

--- Qlasse

 

Utveckling av de yngre tränarna

  • 11 sep 2018

I min plan att utveckla de yngre tränarna och ledarna så är det planerat 2-3 tränarträffar varje termin. På dessa utbyts det tankar och idéer om träningen. De något mer etablerade tränarna kommer med tips och tricks. Jag har sammansatt ett litet tränarråd som består av Moa, Tobias, Arvid, Tora och jag.. Ingen tränare är mer värd än någon annan.  

1a mötet vi hade iAugusti så skapades det en röd tråd i simningen för Kanaan. Tråden är ett levande dokument som alltid går att finjusteras om tränarna anser det. 

Nästa tränarmöte är planerat till 8 Okt i Beckomberga simhall 19.30 så vill någon förälder vara med, så ta med er simkläderna och kom med nya tankar och idéer.

På bilden ser vi Moa som tränade ABC med den äran och det var inspirerande och roligt att följa henne, liksom det är att följa de andra tränarna.

--Qlasse

 

Simmarpåse Fiskar, Hajar Teknik

  • 7 sep 2018

För dig som startat i grupperna Fisken och Hajen.

Nu kan du liksom simmarna i ABC påbörja din egen simmarpåse.  Varteftersom du utvecklar din simning kommer påsen utökas med redskap som är bra för din simning.

En bra början är förutom påsen att det finns din egen platta, fenor, hopprep,simglasögon, badmössa och vattenflaska.

Sponsor kanske kan du ordna via någon släkting eller liknande.

Tänk dig en platta där det står 'Mormor Sponsrar' eller liknande

När man vuxit ur fenorna till exempel kan man lämna över till något yngre syskon. Med hjälp av er föräldrar så kan vi anordna någon bytesdag per säsong. Liknande system som bollklubbar har. Även om simningen inte är så dyr jämfört med andra sporter,men bra idéer kan man alltid ta till sig.

Glöm inte att märka ditt material med vattenfast färg.

Kanaan har klubbrabatt hos Swimshop som ligger vid Odenplan. Det finns säkert hos andra etablerade sportaffärer samt i något större badhus som Eriksdal.

Swimshop med öppet tider 9 – 16. (Det går bra att kontakta dem om tiden blir tight)

adr: Västmannagatan 77

Tel: 08 6447310

epost: info@swimshop.se

Det går bra aqtt fråga mig också när vi ses i badhuset

 

---- Qlasse